GY.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések)

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A hőterápiás kezelés 30-40 percet vesz igénybe. Ezzel párhuzamosan használjuk az elektromágneses stresszkezelő berendezést (Ama-Ring), illetve opcionálisan a hidrogénező berendezést. Utána szárazra törlés vagy zuhanyzás következik, így a kezelés mindösszesen egy szűk órát vesz igénybe.

Kell-e magammal vinnem bármit is a kezelésre?

Nem szükséges, minden eszköz (törölköző, köntös, papucs) rendelkezésre áll a kezelőben.

Mire készüljek a hőterápiás kezelés kapcsán? Mi fog történni?

Hidrogénes víz, és speciális, hidrogéntartalmú só fogyasztásával kezdünk, hogy a folyadékveszteség később ne jelentsen keringési problémát. Az Iysahi Dome-ba meztelenül célszerű befeküdni, ugyanis intenzív izzadásra lehet számítani. A bő fél óráig tartó kezelés alatt zajlik a személyre szabott konzultáció. A kezelést szárazra törlés vagy zuhanyzás zárja. Így egy szűk órába minden esetben bele férünk.

Mennyire meleg a hőterápiás gép?

Az Iysahi Dome technológiájából adódóan alacsony hőmérsékleten működik. A szabadalmaztatott szénpanelek enyhén megemelik valamennyi sejt hőmérsékletét, ám ehhez nincs szükség a szaunákban ismert 60-80 Celsiusos hőmérsékletre. A gépben egészen kellemes, „bealvós” hőmérsékletet, vagy a tűréshatárt alulról súroló, de még azért mindig inkább kellemes hőmérsékletet állítunk be. (A kezelés céljától függően.) Amikor a terápia diszkomfortossá válik, a hőmérsékletet csökkentjük vagy a kezelés befejezzük. A hőterápiás kezelésnek nem a szenvedés (=stressz) a célja!

Mi a különbség a Iyashi-Dome kezelés és a hagyományos szaunák vagy infra szaunák között?

A hagyományos szaunában illetve infrakabinokban csupán néhány milliméter, esetleg egy-két centiméter mélyen melegszik fel a test. Ez kiválóan látható és szemléltethető hőkamerás felvételekkel. Vagyis csupán a bőrfelszín felsőbb vagy mélyebb rétegei melegednek fel. Emiatt csupán a verejtékmirigyek, azaz víz és vízben oldott mérgek ürülnek a szervezetből. Ugyanazok a mérgek, amelyek egyébként a vizeletben is megtalálhatóak. Vagyis a szaunázástól a közhiedelemmel ellentétben különösebb méregtelenítést nem várhatunk – bár eshet nagyon jól.

A Iyashi-Dome kezelés során a test valamennyi sejtjét fel tudjuk melegíteni. E folyamat a test belsejével (a maghő megemelésével) kezdődik, és belülről kifele irányul. Egyrészt így a test minden sejtje elkezd sejtregeneráló fehérjéket gyártani, másrészt a kezelése egészen más típusú verejtékezést eredményez. A hőterápia hatására ugyanis nem csak a verejtékmirigyek, hanem a zsírt eltávolítani képes faggyúmirigyek is ürülnek. Ez egyrészt a sejtek regenerációjához, másrészt nettó zsírvesztéshez, harmadrészt a zsírral együtt távozó nehézfémektől való megszabaduláshoz vezet.

Miről esik szó a kezelések alatt zajló konzultáció során?

Igény esetén átbeszéljük a táplálkozással (fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványi anyagok), a bioritmussal (ébredés, lefekvés, alvási ciklusok), a mozgással (mozgásszegény életmód, az aktív sport veszélyei, az ideális mozgásformák), a stressz negatív hatásainak kezelésével kapcsolatos tudni valókat. E konzultáció teljes egészében személyre szabott. A megfelelő (egészségmegőrző vagy sport) mozgásokat, az ideális táplálkozási kereteket, a bioritmusra vonatkozó szabályokat együtt, közösen, az igényekhez és a lehetőségekhez mérten állítjuk be.

Szükséges -e zuhanyozni a hőterápiás kezelés után?

A berendezésbe épített titán-dioxid katalizátor semlegesíti a bőrön át eltávozó méreganyagokat, így nem szükséges zuhanyozni. A bőrön át távozó sók és zsírok viszont táplálják a bőrfelszínen található, velünk szimbiózisban élő baktériumokat, így e verejték számukra kifejezetten jótékony hatású. E baktériumok alkotják testünk „nulladik” védelmi vonalát, így érdemes vigyáznunk rájuk. Ideális esetben a kezelést csak egy letörlés követi, de egyéni higiéniás igények függvényében lehetőség van a zuhanyzásra is.

A hidrogénterápia része a kezelésnek vagy sem?

A hőterápiás kezelést megelőzően aktív hidrogénben dús tisztított vizet és hidrogénes sót fogyasztunk. Ennyiben a hidrogén része az alap kezelésnek. Az gáz halmazállapotú hidrogén inhalálását lehetővé tevő kezelés („belélegezhető hidrogén”) az alap kezelés kiegészítéseként, feláras szolgáltatásként igényelhető. A hidrogénes víz és só komoly méregtelenítő hatással bír, még azok számára is, akik egyébként igyekeznek oda figyelni az életmódjukra. A belélegezhető hidrogén azonban nagyságrendekkel nagyobb mennyiségű, és jobban hasznosuló hidrogénhez juttat bennünket.

Van -e a kezelésnek ellenjavallata?

A kezelésnek egészséges ember esetén semmilyen ellenjavallata nincs. Egy enyhe, a kezelés során fennálló testhőmérséklet emelkedéssel és intenzív izzadással kell számolni. Terhesség esetén, szív- vagy keringési problémák, magas vérnyomás, vagy bármilyen krónikus betegség esetén előzetes orvosi konzultációra és kontrollra van szükség.

Folytatható-e a kezelés menstruáció alatt?

Semmi akadálya, sőt! A méregtelenítés ekkor egyébként is kiemelten fontos. Ráadásul a relaxációs kezelés nagyban képes enyhíteni a periódus alatt esetlegesen jelentkező kellemetlenségeket.

Milyen gyakran érdemes igénybe venni a kezelést? Meddig tart egy kezelés hatása?

A hőterápiás kezelés eredményeképpen a sejtek hősokk fehérjék termelésébe kezdenek, illetve az immunrendszer magasabb készültségi állapotba kerül. A hőkezeléssel ugyanis farkast kiáltunk: azt hitetjük el a szervezettel, hogy valami nagyon súlyos fertőzéssel vagy sérüléssel kell megküzdenie. (Hiszen nagyon rövid idő, a kezelés utolsó pár perce alatt érezhetően megemelkedik a testhő.) Ekkor a sejtek „túlélő” üzemmódba kapcsolnak, ami nagyon magas fokú sejtregenerációs képességet jelent. Mivel valódi sérülés, fertőzés vagy sejtpusztulás nincs, mindezt nettó „nyereségként” könyvelhetjük el.

A kezelést közvetlenül követően a hőmérséklet vissza áll az optimálisra, ám a túlélő üzemmód még napokig eltart. Csak ekkor jön rá a test, hogy átvertük. Ekkor további kb. három napba telik, mire a sejtregeneráló fehérjék kiürülnek, és az immunrendszer „vissza hűl”. Vagyis egy hét múlva újabb kezelést tarthatunk.

Hány kezeléssel érdemes számolni? Van -e értelme egy kezelésnek?

A kezelést követő hétben a test regenerációs szintje nagyon magas. Magyarán a hibás sejtek fokozott intenzitással javítják magukat, illetve, ha szükséges apoptózishoz (programozott sejthalál) folyamodnak. Ennek mértéke természetesen nagy mértékben függ a helyes táplálkozástól és bioritmustól! Ha ezt a magas sejtregenerációs szintet hosszabb ideig képesek vagyunk fenntartani, ezzel párhuzamosan a stressz szintjét csökkenteni, a már jelen lévő stresszmérgeket semlegesíteni tudjuk, nagyon jó alapokat teremtettünk ahhoz, hogy a test elkezdje gyógyítani önmagát. Mindez egyébként bármilyen más kezelésnek is alapfeltétele.

Általában egy negyed év, azaz 12 alkalom szükséges ahhoz, hogy látványos és egyértelmű javuláshoz jussunk. Ugyanakkor akár egy kezelésnek is komoly haszna van: ekkor már egy nagy adag nehézfémtől és zsigeri zsírtól biztosan meg tudtunk szabadulni. A vérkeringésünk akár egy kezeléstől is érezhetően javulni tud (fázós végtagok), a bőr pedig érezhetően hidratálódik. Egyetlen stressz-kezeléssel nagyot lökhetünk az immunrendszerünkön, a hidrogén pedig legalább az aznapi stressz mérgeket semlegesíti.

Van-e parkolási lehetőség?

Ingyenes parkolási lehetőség a szalon bejáratánál.