Hidrogénterápia

Hidrogénterápia

A szabadgyökök olyan molekulák, amelyek elektronhiányban szenvednek, így ahhoz, hogy elektromos töltöttség szempontjából kiegyensúlyozottá váljanak, más atomoktól vagy molekuláktól kell, hogy szabad elektronokat “lopjanak”.

Hidrogénterápia

Mit is jelent ez?

Ezen tulajdonságuk igen instabillá (más atomokkal, molekulákkal könnyen reakcióba lépővé) teszi őket. Bármilyen anyagot “megtámadnak”, hogy a megszerzett elektronok segítségével ionikus egyensúlyba kerüljenek. Kémiai értelemben véve reakcióba lépnek a velük érintkező anyagokkal, oxidálva azokat. Ez az oxidáció az élő anyagok pusztulásához vezet.

Az emberi szervezetben a sejten belül található DNS, és a hibás sejtek megjavításáért felelős mitokondrium a legvédtelenebb a szabadgyökökkel szemben. Ha a DNS sérül, a sejt hibás program szerint fog működni, (vagyis megbetegszik). Ráadásul az oxidáció következtében ugyancsak elsorvadt mitokondrium nem lesz képes arra, hogy a sejtet helyre hozza, vagy végső esetben lebontsa (programozott sejthalál, apoptózis).

Az antioxidánsok ezen szabadgyökök hatástalanítását szolgálják. Sajnos azonban a jól ismert antioxidánsok (vitaminok, polifenolok) csak a sejtek közötti teret tudják „megtisztítani”, a sejtbe nem, vagy csak korlátozott mértékben jutnak be.

Az ún. aktív hidrogén minden, a szervezetben előforduló mérget képes hatástalanítani. Az elektron-többlettel rendelkező aktív hidrogén kémiai reakcióba lép az elektronhiányos szabadgyökökkel, megkötve, semlegesítve őket.

Szervezetünkre a legynagyobb veszélt talán a stressz nyomán létrejött ún. hidroxil-gyök [OH+] jelenti. E molekulával reakcióba lépve az aktív hidrogén közönséges vizet [H2O] hoz létre. Vagyis a hidrogén a méreganyagból „készült” vízzel gyakorlatilag hidratálja szervezetünket!

Bárminek, amit lenyelünk, (víz, étel, táplálékkiegészítők) legalább húsz percre van szüksége arra, hogy a bélrendszerből felszívódva a véráramba kerüljön.

Ezért kulcskérdés, hogy a különböző hidrogéntartalmú vizek, tabletták, porok stb. mennyi ideig őrzik meg aktív hidrogéntartalmukat. A hidrogén ugyanis hajlamos a menet közben talált oxigénekkel vizet alkotni.

Ha az aktív hidrogén húsz-harminc perc után már nem aktív, akkor sajnos semmire nem használható. A műszeres vizsgálatok tanúsága szerint ez szinte az összes hozzáférhető hidrogénkészítményre (tabletták, táplálékkiegészítők, berendezések) igaz.

A ZEROS kezelések során használt, aktív hidrogén tartalmú kapszula vagy víz hatóanyagtartalmát több órán keresztük megőrzi, így nagyban hozzájárulhat a szervezetben lévő szabad gyökök mennyiségének csökkentéséhez. A szabad gyökök semlegesítése révén meg tudjuk óvni sejtjeinket az oxidációtól. Ez kiemelten igaz a sejtregenerációért és a programozott sejthalálért felelős mitokondrium nevű sejtszervecskére. A mitokondrium megóvása pedig lehetővé teszi sejtjeink számára, hogy hibátlan működésüket, azaz az érintett szerv és a szervezet egészséges működését megőrizzék.

Azon túl, hogy az aktív hidrogén a leghatékonyabb antioxidánsnak tekinthető, a sejtek energiaellátásában az „üzemanyag” szerepét tölti be. Sejtjeinkben atomerőművek (mitokondrium) működnek, melyek speciális üzemanyagból (aktív hidrogén) villamos áramot (ATP, vitálenergia) állítanak elő. A hidrogén mennyisége tehát közvetlenül összefüggésbe hozható vitálenergia szintünkkel.

Ezen energia egy része értelemszerűen elhasználódik az anyagcsere- és egyéb élettani folyamatokban. Jelentős részét azonban testünk két legnagyobb „fogyasztója” veszi fel. Ezek pedig az idegrendszer és az immunrendszer. Ha tehát nagy mennyiségű hidrogén áll rendelkezésünkre, semlegesíteni tudjuk az öregedésért és a betegségekért felelős szabad gyököket, és nagy mennyiségű, az immunrendszer és az idegrendszer által felhasználható energiához jutunk.

Foglaljon időpontot most!

  • +36 20 254 0584
  • info@egeszsegtajolo.hu